[...] sterydowych i nie ma w tym odrobiny przesady. W ciągu pół roku 23 zawodników z czołowych zespołów amerykańskiej ligi zanotowało średnio 18,4kg wzrost czystej masy mięśniowej przy jednoczesnej redukcji 6,7kg tkanki tłuszczowej. Jednocześnie w grupie zawodników zaobserwowano istotny statystycznie wzrost mocy beztlenowej czyli zdolności organizmu do [...]
[...] zgubić brzuch (nie odnosisz wrażenia że tak samo było rok temu ? ) Chciałbyś,żeby kobiety patrzyły z podziwem,a faceci z zazdrością na Twój "kaloryfer" Machasz jedną ręką bo przypominasz sobie że setki zrobionych przec ciebie brzuszków i tak nie przyniosły żadnego rezultatu.A wiesz dlaczego? Bo tak naprawdę nie wiesz jak, ile i kiedy ćwiczyć. [...]
[...] poniewaz organizm musowo bedzie domagal sie by zwiekszyc podaz skladnikow, redukcja powinna przebiegac "madrze", tzn. deficyt kaloryczny powinien byc maly lub zerowy(w tym przypadku zwieszkamy jedynie aktywnosc i dzieki temu spalamy wiecej), dzieki takiemu rozwiazaniu nasz organizm bedzie tracil powolutko kilogramy, bez uszczerbku na zdrowiu [...]
[...] oraz testosteronem naturalnym w niskim poziomie normy z uwagi na niedoczynność jąder, przez który mam również mniejszą tkankę kostną, co teoretycznie nieleczone mogłoby w przyszłości stanowić rozwój osteoporozy. Po za tym mam lekkie skrzywienie kręgosłupa i walczę z samym sobą, aby się nie garbić. Zażywane suplementy: w związku z ww. [...]
[...] uda się przekroczyć barierę 100 tysięcy odwiedzin? Wszystko zależy od nas. Będzie to mój drugi cykl kreatynowy z prawdziwego zdarzenia w karierze, także myślę, że zarówno przyrosty siłowe, jak i masowe, powinny być zadowalające. Głównymi bohaterami testu postanowiłem uczynić dwa stacki: bardzo popularny i chwalony ostatnimi czasy Xpand firmy [...]
[...] Witaminy I grupy rozpuszczane w tłuszczach są magazynowane w naszym organizmie, dlatego trzeba uważać by nie przesadzić z ich ilością. nadmiar tych czterech witamin może przyczynić się do niebezpiecznej hiperwitaminozy. Natomiast witaminy II grupy rozpuszczane w wodzie są wydalane wraz z moczem, dlatego trudno o ich przedawkowanie (nie trzeba [...]
[...] się regenerowałam: nadal rotacja w DT 2400/ w DNT 2200 , nadal śniadania BT, nabiał i gluten nadal out B120/T80 reszta węgle – i co najpiękniejsze praktycznie nic nie przybyło w obwodach, a waga nawet spadła. Pod koniec tego krótkiego okresu regeneracji zmieniłam rozkład ze względu na wyniki badań wskazujące na hipoglikemię i generalnie [...]
[...] znajduje, co w nim jest 14* Z czym sie kojarzy słowo KULTURYSTYKA, rola DIETY 15* Dieta na MASE 16* Dieta REDUKCYJNA (powodująca, że się chudnie) 17* Dlaczego przy SPRAWDZANIU diety odrazy wysyłamy kogoś do postów podwieszonych nie sprawdzając i nie wprowadzając poprawek... 18* Jakie info. nalezy PODAĆ przy prośbie o [...]
[...] w ten składnik jest bardzo ważne szczególnie dla przedstawicieli dyscyplin sportowych, w których decydującą rolę odgrywają siła i dynamika. Kreatyna ma pośredni wpływ na przyrost beztłuszczowej masy mięśniowej. Zmikronizowanie kreatyny zapewnia poprawę wchłanialności oraz efektywność działania w zakresie gospodarki wodno-elektrolitowej. [...]
[...] Wesela, urodziny, imieniny czy nawet weekendowe wypady do baru, każda okazja jest dobra. Co jeść przed? Co jeść w czasie? Co jeść po? Jakie reakcje zachodzą w organizmie przy spożyciu alkoholu, jaki to ma wpływ na organizm, mięsnie. Czego się wystrzegać. O tym właśnie będzie ten art. Rozpoznanie przeciwnika Alkohol etylowy lub etanol [...]
[...] białka, węglowodanów i tłuszczu? Dieta na budowę masy mięśniowej kojarzy nam się głównie z większą ilością jedzenia i treningiem opartym na dużych obciążeniach. Trzeba przyznać, że sporo w tym niedomówień, ogólnikowych pojęć i dość ciężko się za to właściwie zabrać, zwłaszcza osobom, które do budowania masy podchodzą po raz pierwszy. Po [...]
[...] kwasów tłuszczowych w wytwarzaniu energii w mitochondriach. Optymalizuje również przemiany i wykorzystanie cukru znajdującego się w krwiobiegu. Wpływa to bezpośrednio na przyspieszenie redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększa rezerwy energetyczne komórki, wytrzymałość sportową oraz skraca czas potrzebny do pełnej regeneracji. Znacznie [...]
[...] przechodzi od jednej diety do drugiej bez wystarczającego okresu przeznaczonego na prawidłowe zapoczątkowanie kolejnej metody żywieniowej. Takie przestawianie zajmuje przynajmniej trzy tygodnie. Jeśli rozpoczynasz dietę bogata w węglowodany, przy umiarkowanej zawartości białka i malej ilości tłuszczu, o zredukowanej wartości kalorycznej, a [...]
[...] ww złożone- wielocukrów. Podczas trawienia wielocukrów np.skrobi, uwalnia się glukoza, która wnika do krwi. Nie zachodzi niebezpieczeństwo gwałtownego przecukrzenia, jak przy spożywaniu cukrów prostych. Zbyt duża ilość węglowodanów w pożywieniu, szczególnie cukrów prostych, zmienia sie w tłuszcze gromadzone w tkance tłuszczowej, co stanowi [...]
[...] konfiguracji terenu lub podłoża. Wystarczy? Kombinacji jest jeszcze dużo. Okazuje się, że to nie wystarczy. Treningiem jest bowiem podjęcie świadomych działań, w ramach przygotowanego planu, zmierzających do poprawy umiejętności biegowych, sprawdzanych następnie w zawodach. Dlatego w przygotowaniach zaawansowanych biegaczy, ale i tych, [...]
Witam wszystkich! Na wstępie pragnę podziękować organizatorom testu jak i moderatorom za wybranie mojej osoby! Z przyczyn niezależnych od nas (transport) test troszeczkę się opóźnił, ale mimo to zaczynam smoka wejściem! Jestem zmotywowany i spragniony prawdziwej masy, nie ma co przeciągać ZACZYNAMY prowadzić TEST BSN. SUPLEMENTY BIORĄCE UDZIAŁ [...]
[...] się odżywkami Węglowodanowo – białkowymi (typu wieght-gainer). Jesień to czas powrotów na siłownię oraz robienia tzw. "masy". Wielu początkujących zaczyna swoja przygodę z treningiem siłowym, by na przyszłoroczne wakacje dumnie prężyć mięśnie na plaży. Często pierwsza odzywka, jaka decydują się kupić jest odzywka typu gainer , tzw. [...]
[...] tłuszcze. Podczas jego produkcji dąży się do uzyskania jak najlepszej jakości produktu, który charakteryzował będzie się delikatnym smakiem, lepszą rozpuszczalnością niż w przypadku koncentratu, a co najważniejsze większą zawartością aminokwasów. Czym na tle białek wyróżnia się izolat białka serwatkowego? WPI charakteryzuje większa koncentracja [...]
Witam Wzrost 173, waga 66-67 kg. Straż treningowy: (Kiedyś ćwiczyłem ale tylko przy użyciu sztangielek w domu, lecz miąłem długą przerwę w ćwiczeniach - ponad pół roku- i zakładam, że jestem początkującym ) Ostatnio się wziąłem za siebie i przez 8 tygodni ćwiczyłem 3 dni w tyg. (pon, śr, ptk) takim planem: 1. wypychanie ciężaru na suwnicy [...]
witam.natknąlem sie ostatnio na pewien dosc ciekawy artykul dotyczący 10 najczęsciej popelnianych bledow w diecie osób cwiczących.Mysle ze moze dla niektorych osób sie przyda tych pare wskazówek.Ponizej przedstawiam ten wlasnie artykul: 1. Niecierpliwość Wielu kulturystów przechodzi od jednej diety do drugiej bez wystarczającego okresu [...]